marți, 28 octombrie 2008

eu pe jpegmag

jpgmag

Fotografie si brainstorming pe portofolii

Am o propunere, pentru cei care doresc ca in timpul liber sa faca fotografii si sa invete din greseli, sa faca fotografii mai bune, din mai multe puncte de vedere...

Ideea e urmatoarea:

Ne intalnim saptamanal sa zicem, alegem o tema, stabilim un loc potrivit pentru a poza tema respectiva, si fotografiem (fiecare cum vede, cum crede). Ajunsi acasa, fiecare se uita la ce-a pozat, alege 3 poze si le scoate in format 10x15 pentru saptamana viitoare.

La urmatoarea intalnire, alegem alta tema si din nou facem poze, in alt loc. Dupa ce terminam de fotografiat, ne asezam undeva (unde sa avem lumina si sa nu fie galagie) si pe pozele facute cu o saptamana inainte facem brainstorming (referitor la incadrare, unghiuri, lumina, expunere, diafragma.. si alte chestii de genu). In felul asta ne autocorectam, si fiecare are de invatat de la celalat (asta e parerea mea).

La un anumit interval de timp sa zicem, reluam o tema anterioara (aleasa de comun acord) pentru a o aprofunda. Ne intalnim, pozam, scoatem pozele si apoi le discutam, comparandu-le cu cele facute anterior pentru aceeasi tema. Brainstorming-ul facut pe poze in felul acesta ne va ajuta pe toti atat ca grup, cat si individual, sa facem poze mai bune din toate punctele de vedere.

Pozele din portofoliu, vor deveni din ce in ce mai bune pe parcurs, urmand ca la final, fiecare sa aiba un portofoliu plin de poze interesante, in care se poate observa evolutia individuala a fiecaruia.

Poate participa oricine, conditiile fiind urmatoarele:
  • Sa ai timp liber sa vi macar din cand in cand daca nu la fiecare intalnire
  • Sa vrei sa iti imbunatatesti felul in care faci fotografii (incadrare, lumina, expunere, originalitate, etc)
  • Sa fi o persoana deschisa la discutii in grup (brainstorming)
  • Pentru cei care doresc sa faca asta trimiteti un e-mail la adresa fotobrainstorm@gmail.com (in e-mail dati si un link spre galeria sau locul unde aveti fotografii pe net, flickr, picasa, deviantart, etc)

luni, 27 octombrie 2008

vineri, 24 octombrie 2008

Noi...

Pe cine am omis, recuperez next time! :)

JPG Magazine Submissions

Am sa si dau startul acestui post.
Sper ca asa sa ne gasim fotografiile mai usor, iar fiecare sa voteze fotografia care crede ca merita publica la o anumita tema.
La sfarsitul procesului de upload, o sa vi se dea mai multe modalitati de reclama. In josul acelei pagini, o sa gasiti codul pentru scriptul unei JPG Box. Editati postul acesta, si adaugati si codul vostru. Aveti grija sa fiti pe modul Edit HTML cand il copiati. Spor!

JPG Magazine


Revista JPG functioneaza pe un sistem foarte inventiv.
Fiecare doritor trebuie sa se inregistreze pe site, pentru a putea uploada fotografii. Pentru fiecare numar al revistei se dau 3 teme - themes - la care puteti participa cu cate o fotografie. Se trece printr-un proces de votare, iar apoi editorii fac selectia finala pentru publicare. Daca fotografia ta este publicata, primesti 100$ si subscriptie de un an pe site. De asemenea, se pot publica articole - stories - iar procedura este cam aceiasi.

Acum, numarul 18 e proaspat iesit de sub tipar, se lucreaza la finisarea nr. 19 si mai sunt 40 de zile in care se poate contribui la nr.20!
Aici gasiti editiile trecute.
Conteaza mult cantitatea voturilor primite, dar editorii sunt cei care hotarasc ce ramane si ce nu. Pana acum ne-au demonstrat ca pentru ei calitatea si incadrarea in tema conteaza cel mai mult.
Si ca nu cumva sa credeti ca e imposibil - prntre fotografii romani publicati in JPG Mag se numara Vlad Birdu sau Dacian Groza.


Ca sa fie mai avantajos pentru toti, am sa fac un post nou in care toti cei ce au fotografii in procesul de votare in JPG Mag sa poata puna link-ul. Ca sa adaugati un link, va trebui doar sa editati postul. Reclama nu e interzisa, ba chiar incurajata de cei de la JPG.
a ne auzim publicati! :)

joi, 23 octombrie 2008

Galerie Flickr pe blog

Am inaugurat si o galerie www.Flickr.com cu afisare pe blog. Galeria o gasiti pe Flickr sub numele de fotomures. Ce va rog este ca toate fotografiile care le puneti pe flickr si vreti sa fie afisate in galerie sa contina tag-ul "fotomures" ca sa apara si pe blog.

R. Anheim 01

Salut
Aici postez linkul primul curs din R. Arnheim "Arta si perceptia vizuala".
Linkul l-am pus la mine pe server fiindca n-am stiu cum sa adaug un fisier pdf in blog :(
Ne vedem joi de la 18:00
Spor si bafta.
Sa nu uitati de autoportret pe vineri :)

luni, 20 octombrie 2008

Expozitie „Intre alb si negru”

Joi, 23 octombrie 2008, ora 18.00, la Teatru 74

LANSARE DE CARTE+EXPOZIŢIE FOTOLANSARE DE CARTE

Autor: Nicolae Balint – „Oameni, fapte, atitudini” (interviuri şi reportaje - volumul I ) – Editura Nico

Prezintă: Prof.univ.dr. Cornel Sigmirean şi Dimitrie Poptămaş – publicist

EXPOZIŢIE FOTO

„Între alb şi negru”

Autor: Andrei Balint (membru al A.A.P. Mureş)

Prezintă: Vasile Mureşan – artist plastic profesionist şi Ilarie Opriş – Preşedinte A.A.P. Mureş


http://www.teatru74.ro/

Maestrii fotografiei

O colectie de fotografii ai primilor maestri aici www.masters-of-photography.com

(C) Robert Doisneau, 1947

Si inca o arhiva foarte interesanta, la http://www.magnumphotos.comLa sectia "Photographers" dam peste nume ca Henri Cartier - Bresson sau Elliott Erwitt, ca sa dau doar doua exemple. Majoritatea membrilor Magnum Photos inca mai traiesc si inca mai fotografiaza.


(C)Henri Cartier - Bresson, 1932

Nu in ultimul rand, vreau sa mentionez blogul lui Alex Galmeanu, care pe langa fotograf este si un pasionat colectionar de fotografii vechi. Rasfoindu-i blogul o sa dati peste niste cadre surprinzatoare, chiar si ale primilor fotografi romani.

(C) Vaum I. Ioan, 1927

Grup pe flickr

Salut,

am creat un grup pe flickr, pt. cei dintre noi care folosesc acest site (sau vor sa-l foloseasca), pt ca eu personal il consider un instrument util pt. prezentarea / archivarea / publicarea fotografiilor.

Grupul este invite-only, dar se pare ca nu pot sa-l invit direct decat pe cei care deja ma considera contacte pe flickr. In rest cred ca se poate aplica pt. "membership" si direct de pe pagina grupului. Desigur ca toti sunteti bineveniti :)

Intentia e ca sa colectam aici fotografiile noastre relevante la curs: portfoliul original, "temele de casa", proiectele din viitor etc.

De asemenea, cred ca se poate posta direct si de pe flickr in blogger, usurand deodata publicarea fotografiilor pe acest blog.

Link grupa: http://www.flickr.com/groups/fotomures/

keli

ps. numele meu meu pe flickr: zedworks
grupul va avea un icon, indata ce stabilim logo-ul ;-)

duminică, 19 octombrie 2008

Fotografii ce au schimbat lumea

Va spuneam la cursul de joi despre un site ce contine o colectie de fotografii celebre, unele socante, altele emotionante si cateva foarte controversate.


Intreaga colectie, aici

O zi buna, din partea echipei DaLinku

Film alb-negru si restul...

... se gaseste in oras la firma FOMAMURES, site-ul lor este:
http://fomamures.ro/

Acceptarea de invitatie

Dupa primirea invitatiei intr-un alt cont email decat la gmail.com, trebuie sa va logati in contul vostru google. Altfel nu puteti sa va alaturati, deoare ce primiti un mesaj de eroare. Da?
SPOR!

miercuri, 15 octombrie 2008

Propuneri sigle

In acest post voi pune toate prounerile de LOGO pentru sectia Foto

Incepem cu.....


01. Florea Sebastian

marți, 14 octombrie 2008

Rezultate examene 2 si urmatoarea intalnire

Salut la toata lumea


Aici sunt rezultatele dupa ultimele examinari care au avut loc vineri, la cei intarziati.


Nr. Crt Nume candidat Mapa Proba Practica Med.Generala
8 Bathory Zsigmund 10 10 10
11 Cioban Sergiu 10 10 10
1 Florea Sebastian 10 9.5 9.75
13 Kelemen Zoltan 10 9.5 9.75
5 Dan Campean 2 9 10 9.5
10 Fabian Gabor 9 9.5 9.25
12 Nistor Denisa 9 9.5 9.25
14 Dumitru Alexandru 9 9.5 9.25
2 Dan Campean 1 8 10 9
9 Harcsa Tiberiu 8.5 9.5 9
16 Barbu Adrian 9 9 9
18 Mircea Turdean 9.5 8.5 9
15 Radu Rosca 8.5 9 8.75
17 Cocoara Larisa 9.5 8 8.75
19 Cerghizan Adriana 9.5 8 8.75
6 Sebezan Ovidiu 7 9.5 8.25
7 Zsombat Oszkar 7 9.5 8.25
4 Botus Mihaily 7 9 8
3 Doina Vanca 6 8 7


Dupa cum am convenit de comun acord, sunteti toti admisi.
Urmatoare intalnire va avea loc joi 16.10.2008 tot in aceeasi sala de la ora 18:00
Imi pare rau ca sunt asa de apropiate zilele una de alta, dar numai asa s-a putut rezolva cu spatiul. Sper totusi sa gasim alta zi mai pe la inceputul saptamanii.
Bafta mare si pe joi...

joi, 9 octombrie 2008

Fotografii examen

ZSOMBAT OSZKAR
SEBEZAN OVIDIU
RADU ROSCA
NISTOR DENISA
KELEMEN ZOLTAN
HARCSA TIBERIU
FLOREA SEBASTIAN
FABIAN GABOR
DUMITRU ALEXANDRU
DOINA VANCA
DAN CAMPEAN 2
DAN CAMPEAN 1
CIOBAN SERGIU
BOTOS MIHAILY
BATHORY ZSIGMUND

Rezultate examen admitere

Aici sunt rezultatele de la examenul de admitere. Sa nu mi-o luati in nume de rau sau sa considerati ca am dat note gresit. Am notat asa cum am considerat eu de cuvinta luand in calcul creativitatea la nivel de concept si acolo unde nu a fost prea evident conceptul nu am depunctat daca s-a folosit un exercitiu vizual gen profunzime de camp sau compozitie.
Vineri ne vom intalni la ora 16:00 sa vedem cum ne organizam.
Momentan nu stiu unde se va opri lista (daca sunteti toti acceptati sau va trebui sa facem grupa o idee mai mica) 15 sau 10 oameni. Eu sper din tot sufletul sa fim toti 15 sau poate si mai multi, fiindca am inteles ca ar mai fi 1 sau 2 doritori care vor sa fie examinati.

Pana una alta aici este lista de note. Inca o data, daca va simtiti nedreptatiti (nu puteti face contestatie) :) fiindca totul e relativ in acest domeniu si sunt foarte putine puncte de sprijin in luarea unei decizii, dar in schimb sa nu fiti suparati pe mine, pentru ca intotdeauna cei din urma vor fi cei dintai si examenul pana la urma a fost un "exercitiu de autoevaluare" dupa cum zicea intr-un comentariu Zsigmond Báthori.
Scuze ca am intarziat cu 40 de minute ziua de miercuri :)


Nr. Crt Nume candidat Mapa Proba Practica Med.Generala
8 Bathory Zsigmund 10 10 10
11 Cioban Sergiu 10 10 10
1 Florea Sebastian 10 9.5 9.75
13 Kelemen Zoltan 10 9.5 9.75
5 Dan Campean 2 9 10 9.5
10 Fabian Gabor 9 9.5 9.25
12 Nistor Denisa 9 9.5 9.25
14 Dumitru Alexandru 9 9.5 9.25
2 Dan Campean 1 8 10 9
9 Harcsa Tiberiu 8.5 9.5 9
15 Radu Rosca 8.5 9 8.75
6 Sebezan Ovidiu 7 9.5 8.25
7 Zsombat Oszkar 7 9.5 8.25
4 Botus Mihaily 7 9 8
3 Doina Vanca 6 8 7INTALNIRE VINERI ORA 16:00 in aceeasi sala la et.II, cu toata lumea pentru a stabili urmatorii pasi.
Pana atunci toate cele bune si daca puteti da vestea mai departe ca s-au dat rezultatele, ar fi genial.
Pe vineri...

joi, 2 octombrie 2008

Mic istoric al fotografiei

Istoria fotografiei


Termenul de fotografie vine din grecescul “photos” – lumina si “graphein” – a desena.
Tehnica fotografica cuprinde modalitati variate de producere a unor imagini permanente pe suprafete sensibile prin actiunea fotochimica a luminii sau a unei alte forme de radiatie sau prin tehnici mult mai recente de captare a imaginilor prin mijloace electronice.
In societatea de azi fotografia joaca un rol foarte important ca mediu informational, ca o unealta in slujba stiintei si industriei, ca o forma de arta sau ca un hobby foarte raspandit. Este esentiala in afaceri si industrie, fiind folosita in publicitate, documentare, fotojurnalism si in multe alte domenii.
Cercetarile stiintifice, de la cercetarile in spatiu la cele subatomice se bazeaza pe fotografie. Istoria dezvoltarii fotografiei arata ca in secolul 19 fotografia era domeniul catorva profesionisti deoarece necesita aparate mari si placi fotografice de sticla, dar in primele decenii ale secolului 20, odata cu introducerea rolfilmului si a aparatului portabil, a captat atentia publicului larg.
In ziua de azi industria ofera fotografilor amatori si profesionisti o mare varietate de aparate si accesorii
Lumina este esentiala in fotografie. Aproape toate formele de fotografie se bazeaza pe proprietatile unor cristale de argint, compusi chimici ai argintului si a unor halogeni (bromina, clorina sau iodina), sensibile la lumina. Aceste cristale se gasesc sub forma de emulsie (o pelicula fina gelatinoasa) care se afla in filmul fotografic.
Fotografia se bazeaza asadar pe principii fizice si chimice. Sensibilitatea la lumina a compusilor argintului este principalul principiu chimic utilizat. Principiile fizice care guverneaza sunt cele ale opticii si ale fizicii luminii. Termenul generic de lumina se refera la portiunea vizibila din spectrul radiatiilor electromagnetice, care includ unde radio, raze gamma, raze X, infra-rosii si ultra-violete. Pentru ochi unda cea mai lunga este rosu, iar cea mai scurta albastru.

Dar oare cum a aparut fotografia pentru ca mai apoi sa evolueze in ceea ce este in ziua de azi? Care este istoria de inceput a stiintei fotografice?
Dezvoltarea proceselor fotografice a inceput cu recunoasterea faptului ca anumite substante chimice isi schimba noanta sau culoarea datorita expunerii la lumina. Dupa anii 1820 a inceput cercetarea pentru a reusi fixarea permanenta a imaginii obtinuta prin expunerea la lumina. Din acei ani si pina in ziua de azi oamenii de stiinta au rafinat si imbunatatit procedeele chimice si optice ale proceselor fotografice.

Primele incercari
Cea mai veche fotografie care s-a pastrat este datata din 1826 sau 1827 si este imaginea unei curti interioare vazuta de la fereastra sa de catre francezul Joseph Nicéphore Niepce. Poza a necesitat o expunere de 8 ore. Rezultatul obtinut a fost un pas enorm pentru cercetarea in domeniul fotografiei.

Incercari notabile de a captura imaginile sunt si cele ale britanicilor Thomas Wedgwood si Sir Humphry Davy la sfirsitul secolului 18. Din pacate, ei nu au reusit sa fixeze cu succes imaginile pe care le-au creat. Imaginea lui Niepce, desi bine fixata pe hirtie, nu avea calitatea necesara care ar fi asigurat adoptarea acestei noi tehnici. A trebuit ca un alt om de stiinta, Louis Jacques Mandé Daguerre, care a devenit asociatul lui Niepce si a continuat sa lucreze indépendant dupa moartea acestuia, sa aduca aceste prime tentative la un nivel care sa asigure succesul la public. Daguerre a creat imagini simple direct pe support de metal.A facut experimentele in anii 1830, iar in 1839 a facut anuntul istoric al descoperirii procesului ce avea sa poarte numele sau. Acesta implica expunerea unei placi de cupru argintata, developarea imaginii in vapori de mercur si fixarea acesteia in solutie de sare. Imaginile rezultate erau foarte fragile la atingere si trebuiau sa fie protejate de o sticla, dar erau capabile sa pastreze si cel mai mic detaliu.

In aceeasi perioada, a anilor 1830, fizicianul britanic William Henry Fox Talbot facea propriile sale experiente. Primele succese le-a avut in 1835 si includeau imprimarea imaginii frunzelor unei plante facute cu aparatul sau de fotografiat in miniatura (supranumit si aparatul “ cursa de soareci ”). Acestea erau imagini negative imprimate pe hirtie, preparate cu solutii de saruri de argint, sensibile la lumina, fixate intii in saruri obisnuite si, mai apoi, la sugestia lui Sir John Herschel (renumitul astronom englez), in trisulfat de sodiu, cunoscut si ca “ hypo ”.
Urmatorul pas important in cercetarea lui Talbot a fost descoperirea unei imagini “ latente ”, produsul invisibil al unei expuneri scurte, care putea fi developat chimic.

Roll-Filmul
Urmatorul mare pas in dezvolatrea fotografiei a fost aparitia la sfirsitul anilor 1880 a roll-filmului. Meritul pentru aceasta descoperire ii revine americanului George Eastman. In 1884 Eastman a introdus roll-filmul , care permitea expuneri multiple, mult mai practic ca negativul pe sticla. Dezvoltarea tehnicii fotografice a continuat asadar prin cercetarile lui Eastman. Acest american, angajat timp de 14 ani al unei banci, a fost pasionat de fotografie, si a infiintat in iunie 1881 o companie care fabrica si distribuia in toata America placi fotografice pe baza de colodiu umed. Dar eastman avea o idee inovatoare, aceea de a schimba placile de sticla, frgile si incomode. La inceput a incercat cu o hirtie tratata cu niste substante speciale. Mai apoi, cu ajutorul unui tinar chimist a scos primul suport pentru fotografie transparent, suplu, si aconstruit o noua masina adaptata la acesta. Suntem in anul 1888, an in care Eastman a ales numele de KODAK pentru inventia sa, ales astfel pentru ca se poate pronunta la fel in aproape toate limbile cunoscute. A fabricat un aparat usor de fotografiat si un film care permitea 100 de expuneri. Aceste poze erau facute de un amator, care apoi expedia aparatul la Rochester si primea inapoi pozele imprimate, ca si apartul sau incarcat cu un nou film, totul pentru un 10 dolari. Tot atunci eastman a lansat sloganul publicitar al firmei sale, care a facut inconjurul lumii si nu a fost uitat nici la 100 de ani :”You press the button, we do the rest!”. Succesul a fost imens. Era de ajuns sa apesi un singur buton, pentru ca sa devii magician. Fotografia nu mai era apnajul specialistilor, devenise accesibila oamenilor de rind.
La mai mult de 100 de ani de la acele evenimente, procedeul nu s-a schimbat, dar perfectionarile aduse au fost multiple. Sensibilitatea la culori a fost mult imbunatatita, placa devenind sensibila si razele ultraviolete, la infrarosii si la razele X. Lumina artificiala a permis fotografierea in timpul noptii si in camerele intunecoase, dar si marirea imaginilor.

Fotografia in culori
Dorinta publicului de a se bucura de fotografii in culori este evidentiata de frecventa cu care coloratul de mina era folosit la primele fotografii. In special aceasta metoda era folosita in cazul daguerreotipului. Daguerrrotipistul londonez William Edward Kilburn a inregistrat cel mai mare succes in colorarea pozelor sale, tindu-le o tenta naturala.
In 1855 fizicianul englez James Clerk Maxwell a definit baza teoretica a fotografiei in culori. El a inteles principiul celor trei culori primare care sunt baza pentru toate culorile.
La inceputul sec 20 au avut loc multe experimente, pentru ca in 1904 fratii AuguAuguste and Louis Lumicre au anuntat dezvoltarea unei tehnici. In 1907 si-au patentat descoperirea sub Autochrome plates.
Aceasta va ramine cel mai popular proces, suportind competitia a multor alti producatori pina in anul 1935, cind a aparut Kodachrome, care utiliza roll-filmul.

Fotografia digitala
Ultima etapa in dezvoltarea recenta a stiintei fotografice o realizeaza fotografia digitala. Camerele cu roll-film sunt aproape date uitarii de marea majoritate a consumatorilor, cu exceptia profesionistilor traditionalisti. Camerele digitale inregistreaza in memoria lor digitala fotografia, putand apoi sa fie transferata pe alte suporturi magnetice (calculator) sau pe hartie (la fel cum se intampla cu imaginile impregnate pe roll-film). Avantajele sunt nenumarate printre care poate cel mai important este spatiul incomparabil mai mare de pastrare a pozelor (nu mai depindem de cele 36 de pozitii ale unui roll-film).

Intrebari despre cursul de fotografie din cadrul Scolii de Arte Tg-Mures

Dragi viitori cursanti.

Ca si profesor al acestui curs am ales acesta metoda de comunicare , fiind rapida si disponibila foarte usor.
In primul rand nu sunt doctorand in literatura asa ca daca voi mai scapa mici greseli pe ici pe colo " sa ne fie cu iertare".
Ideea acestui blog este de a ne aduna si in spatiul virtual pentru a tine legatura in afara orelor de curs, pentru a ne impartasi noutati, fotografii, etc.
Daca aveti o idee mai buna, un blog mai bun, un site in toata regula sau sa ne adunam in alta comunitate virtuala sunt total deschis.

Pana una alta acesta este blogul sectiei de Foto din cadrul Scolii de arte Tg-Mures.
Puteti posta comentarii si/sau idei/sugetii.


Cursul va incepe din data de 6 octombrie, ziua in care se va tine examinarea.
Cel mai probabil cursul va avea 2 ore de 2 ori pe saptamana, si o data sau de doua ori pe luna, iesire "la pozat" prin Mures sau zone apropiate, sau daca punem la punct un studio mic, o zi de exercitii fotografice de studio si/sau laborator.

Deci va astept in 6 oct. la ora 18:00 cand incepe examenul.
Adresa este :
Piaţa Trandafirilor nr. 5 în corpul principal al clădirii 'APOLLO' , la etajul ,III.

Despre Scoala de Arte Tg-Mures

Şcoala de Arte

Tîrgu-Mureş, P-ţa Trandafirilor nr.5

Şcoala de Arte din Tîrgu-Mureş şi-a început activitatea în anul 1954, fiind continuatoarea unei bogate tradiţii a învăţământului artistic mureşean. Încă din 1908 exita în oraş o şcoală de arte şi meserii. În 1922 a luat naştere Conservatorul Municipal, care va funcţiona până în 1949. Cursul Liber de Artă Plastică a fost iniţiat în anul 1932 de pictorul Aurel Ciupe, activitatea acestuia luând sfârşit în anul 1940.

De-a lungul timpului, această instituţie a purtat mai multe denumiri: Şcoala Populară de Artă", pentru ca mai apoi să primească şi numele de "Şcoala de Arte" şi "Şcoala Populară de Arte şi Meserii". Până în anul 1978 a funcţionat în Palatul Culturii, pentru ca mai apoi să fie mutată în Palatul Apollo, unde îşi desfăşoară cursurile şi în prezent.

Misiunea instituţiei este de a menţine învăţământul în domeniul educaţiei permanente, al culturii tradiţionale şi al creaţiei populare. Cursurile sunt grupate în patru mari categorii:
- Muzică : canto clasic, canto muzică uşoară, canto muzică populară, pian, vioară, chitară, acordeon, orgă electronică, percuţie, instrumente de suflat, dirijat coral.
- Arte vizuale : pictură, grafică, sculptură, design, artă decorativă, tapiţerie, vitrinierie, artă fotografică.
- Coregrafie : balet contemporan, balet clasic, dans de societate, arta mişcării, "manechine", stepp-ritm, dans popular .
- Teatru : arta actorului, arta păpuşărească, regie.

Şcoala de arte oferă o formă de învăţământ deschisă tuturor segmentelor sociale, indiferent de vârstă, naţionalitate, rasă, sex, religie, sau apartanenţă politică, cu sau fără cunoştinţe prealabile de specialitate, dând astfel posibilitatea de cultivare a valorilor şi autenticităţii creaţiei populare contemporane, de dezvoltare a artei interpretative în toate domeniile şi nu în ultimul rînd de stimulare a creativităţii şi talentului, în vederea dezvoltării libere şi a adaptării populaţiei la evoluţiile majore din cadrul societăţii.

Bibliografie:
www.scoaladeartemures.ro