joi, 26 februarie 2009

Anulare vizita la REEA si cursul de joi


Salut tuturor

Imi pare rau sa va anuntz, dar vizita noastra la studioul REEA se amana pe saptamana viitoare, deoarece ei sunt prinsi cu prezenta la un targ. De aceea studioul se va muta partial si temporar la acel targ.
Din varii motive nici maine nu voi putea veni la curs. Acesta si cel de dinainte se vor recupera in luna martie. Cursul de vineri se tine conform programului.

In alta ordine de idei, duminica pentru cei care vor putem face un photowalk.Discutam vineri despre asta si astept propuneri pentru locatii, etc.

TEMA pentru saptamana viitoare este DUPLICAT(dublura, duplicitate, dual, in principiu 2 elemente similare dar nu neaparat identice, in juxatpunere sau in contrapunere, o compozitie cu 2 elemente asemanatoare.) Cat mai creativ din punct de vedere conceptual si compozitional. Daca sunt 2 elemente nu inseamna neaparat compozitie centrata statica echilibrata. Poate exista contrast intre cele doua elemente. Pentru mai multa creativitate se accepta prelucrare in Photoshop.
Aceasta tema pe cat pare de simpla pe atat e destul de greu de realizat fara sa pici in banal sau o compozitie prea statica.

Mai jos sunt cateva exemple luate de pe net pentru a exemplifica putin conceptul.
Bafta si ne vedem vineri.

sâmbătă, 21 februarie 2009

update

Dupa e vinerea trecuta am discutat in linii generale despre lumina, joia viitoare, 26.02.09, incepem sa le punem in practica. Toti cei care pot sa ajunga sunt rugati sa nu intarzie, pentru ca ne vom deplasa spre studioul foto Reea, pentru un mini-workshop o scurta vizita. Puteti sa faceti turul virtual al studioului aici.

Intre timp, continua cautarea pentru becuri si orice ne poate fi de folos pentru un studio improvizat la scoala.

De asemenea, cei care nu au apucat sa experimenteze in camera obscura sa se gandeasca cand ar vrea/putea, si sa se inscrie pe lista din clasa. Se intra cate 2 pers/tura, deocamdata doar in timpul orelor de curs. Urmeaza sa vedem daca putem avea acces la camera si in zilele din saptamana in care nu avem curs.


Sa aveti lumina buna!Ilustrativ, munca noastra de un semestru, luata la puricat...

(C) Mircea Turdean